Делчев: Фандъкова сложила 100 билборда за над 140 хил. лева в конфликт на интереси - 24novini.bg

Делчев: Фандъкова сложила 100 билборда за над 140 хил. лева в конфликт на интереси

18.10.2019 | 16:40
(0 гласа)

Водачът на листата за общински съветници на коалицията „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев коментира в страницата си във фейсбук, че кандидатът за кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова има около 100 билборда в София за над 140 хил. лева като част от тях са поставени на неразрешени места или на такива, които самата тя е отдала на търг. 

 

Делчев поясни още, че той е поставил 9 билборда с визията на Мая Манолова, чиято кандидатура за кмет е подкрепена от водената от него коалиция. Водачът на листата публикува и договорите за наем на билбордите. 

 

dogovor

Снимка: Договор за наем на болборд. 

В публикацията Делчев показва и снимки с реклама на номера на Фандъкова, които според него са в противоречие с Общинска наредба за външна реклама. 

bilbord fandykova

 

Ето и цялата публикация на Делчев. 

От вчера всякакви зложелатели хвърлят обвинения към г-жа Мая Манолова за това, че си сложила билборди, а казала, че не е. Истината е, че тя наистина не си е слагала билборди. Аз ги поставих. Това е партньорски принос към кампанията на г-жа Манолова, който направих, за да покажа, че подкрепата на Коалиция „Движение България на гражданите“ за нея не е само на думи, а е реална. А за по-любопитните – поръчал съм още 20 с визията на листата на ДБГ, ЗНС, НДСВ и ПНМ. Същите са надлежно декларирани.

Очаквам ГЕРБ, които яростно атакуваха, да обяснят на свой ред вярно ли е, че са поставили близо 100 билборда с г-жа Йорданка Фандъкова за приблизителната сума от 70 000 евро. И не е ли това конфликт на интереси във факта, че част от билбордите на г-жа Фандъкова са поставени от търговци, на които администрацията на г-жа Фандъкова в качеството и на кмет е дала право да осъществяват външна реклама в София? Наясно ли е г-жа Фандъкова, че рекламни винили с нейния лик, поставени на сгради, строежи и други места по София, са в нарушение на правилата, които нейното мнозинство в Общинския съвет е приело?

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...