БСП: Борисов нареди на депутатите си да няма кворум (видео) - 24novini.bg

БСП: Борисов нареди на депутатите си да няма кворум (видео)

Според Корнелия Нинова Борисов шикалкави и не иска да дойде да отговори на въпроса й в парламента. 24новини
11.10.2019 | 12:30
(0 гласа)

"Бойко Борисов нареди на депутатите си да не дойдат на работа и да провалят пленарното заседание", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в парламента днес по повод несъстоялото се пленарно заседание. 

 

 

"Виждали сме всякакво шикалкаваене от страна на Борисов, но днес удари дъното", заяви още Нинова. 

Социлидеркатра е обясни, че "от началото на мандата на 44-тото Народното събрание всички въпроси и питания се връщат от министър-председателя с отказ да не отговаря поради некомпетентност."

Според Корнелия Нинова "страхът на премиера да ми отговаря е по-голям от парламентаризма."

Заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски пък заяви, че "премиерът не го е страх от парламентаризма, а лично от Корнелия Нинова". 

"Знаете, че преди няколко седмици парламентарното мнозинство отказа да върнем така наречения блиц-контрол. Отново си мислехме, че зад този техен отказ стои страхът от некомпетентност. Днес обаче става ясно, че премиерът не го е страх толкова от парламентаризма, колкото лично от Корнелия Нинова", допълни Свиленски и заяви, че

депутатите от БСП са били 48 или 50, а от ГЕРБ - 42. 

Другият зам.-председател на ПГ на БСП Драгомир Стойнев заяви, че "вчера,когато се гласуваше декларацията за Северна Македония, депутатите от ГЕРБ бяха много, а днес, когато премиерът трябва да отговаря на въпрос от лидера на опозицията, народните представители ги няма".

"Или не уважават премиера си, или не уважават Народното събрание", заключи той. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...