Ананиев: Отпускаме 200 млн. лв. за болниците и за заплати на сестрите - 24novini.bg

Ананиев: Отпускаме 200 млн. лв. за болниците и за заплати на сестрите

Ананиев се срещна с ръководството на КНСБ и на ългарската асоциация на професионалистите по здравни грижи, както и с вицепремиера Томислав Дончев във връзка с протеста на сестрите. Ананиев се срещна с ръководството на КНСБ и на ългарската асоциация на професионалистите по здравни грижи, както и с вицепремиера Томислав Дончев във връзка с протеста на сестрите. Архив
07.10.2019 | 14:37
(0 гласа)

"200 млн. лева за болници и за увеличение на заплатите ще влязат чрез увеличение на цените на клиничните пътеки", заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на пресконференция в Министерския съвет след срещата му с ръководството на КНСБ, които днес организираха протест на медицинските сестри.

 

 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви пред протестиращите днес, че искат в бюджета за 2020 година да се предвидят 200 млн. лева за здравеопазване.

"За първи път от много години се отпуска такъв огромен ресурс, в размер над 200 млн. лева, за болнична помощ, а една голяма част от тях ще отиде за увеличаване на заплатите",

обясни министър Ананиев. 

Здравният министър се срещна с ръководството на КНСБ и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и с вицепремиера Томислав Дончев. 

По думите му "парите ще влязат чрез увеличение на цените на клиничните пътеки."

Ананиев увери, че "от тези 200 млн. лева 3/4 ще са предвидени за заплати на персонала" и допълни, че ще бъде възможно в държавните болници ще бъде възможно да се достигнат нивата на заплащане, заложени в Колективния трудов договор.

"Стриктно ще се контролира разходването на средствата за заплати",

категоричен е министърът на здравеопазването. 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че по време на срещата е било обсъдено и финансирането на детското и училищното здравеопазване. 

По думите му синдикатът ще продължи да защитава и интересите на малките и общинските болници, в които не могат да бъдат достигнати нивата на заплащане, договорени в Колективния трудов договор.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...