Делчев: Целта ни е смяна на корупционния модел, Манолова може да го направи - 24novini.bg

Делчев: Целта ни е смяна на корупционния модел, Манолова може да го направи

Владислав Владимиров, кандидат за кмет в Нови Искър, Димитър Делчев и Мая Манолова Владислав Владимиров, кандидат за кмет в Нови Искър, Димитър Делчев и Мая Манолова
07.10.2019 | 15:20
(0 гласа)

Основната цел на партията в тези местни избори е смяна на корупционния модел на управление в общините, налаган както от ГЕРБ, така и от БСП. Моделът, при който обществените поръчки се дават на близки фирми, а проблемите на гражданите са последна грижа на властта.

 

Такава амбиция заявява лидерът на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев.

 

Той е водач на листата на дясно-центристката коалиция на Движение България на гражданите, ЗНС, НДСВ и Път на младите, която подкрепя Мая Манолова за кмет на София. Делчев е бил народен представител в 43-ото Народно събрание. Той е магистър по право и бизнес администрация, семеен с две деца.

Председателят на ДБГ е категоричен, че гражданският кандидат Мая Манолова може да направи промяната в София и именно затова партията му взима решението да я подкрепи в кметската надпревара, а заедно с други десни и центристки партии, правят обща листа за общински съветници, която ще работи за по-прозрачна работа на Столичния общински съвет.

Делчев поставя като приоритет в работата си в СОС предприемането на мерки срещу мръсния въздух – стимулиране на повече електромобили в центъра и въвеждане на бял билет за безплатно пътуване в градския транспорт в дните с най-високо замърсяване, изготвяне на план за изграждане на цялостно Околовръстно в най-кратки срокове и изграждане на вътрешни рингове за облекчаване на трафика.

Той пресмята, че с цялостното завършване на Околовръстното, което ГЕРБ бавят вече 14 години, и започването на вътрешните рингове паразитният трафик в центъра на София ще се намали наполовина.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...