ВМРО излиза на протест пред Съдебната палата заради Полфрийман - 24novini.bg

ВМРО излиза на протест пред Съдебната палата заради Полфрийман

Заради предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от ВМРО излизат на протест. Заради предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от ВМРО излизат на протест. Архив
07.10.2019 | 08:00
(0 гласа)

ВМРО и симпатизанти на партията излизат днес на протест пред Съдебната палата в София, от 9:00 часа. Те са против предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, който беше осъден на 20 години затвор заради убийството на Андрей Монов. 

 

 

Протестът е насрочен да бъде

по време на заседанието на Върховния касационен съд, който днес ще разгледа делото за по-ранното пускане на свобода на Полфрийман. 

От партията са изпратили позиция до медиите, с която припомнят, че във връзка с освобождаването на австралиеца до главния прокурор Сотир Цацаров беше подадена молба от родителите на убития Андрей Монов.

"Припомняме, че за касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд с председател Калин Калпакчиев постанови условно предсрочното освобождаване на австралиеца, който от 2007 г. е в затвора с 20-годишна присъда за убийство", пишат от ВМРО.

Те допълват и че преди няколко дни евродепутатът и кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки и народният представител Александър Сиди поискаха главният прокурор да заличи Българския хелзински комитет поради "системни нарушения на Конституцията". 

"Подчертаваме, че именно тази неправителствена организация подаде искане за предсрочното освобождаване на убиеца на Андрей Монов,

тя го номинира за човек на годината и тя нееднократно е номинирала и награждавала в различни категории и съдия Калпакчиев", допълват от ВМРО. 

"Призоваваме всички български граждани да изразят своята позиция за възстановяване на грубо погазената справедливост и да подкрепят новия съдебен състав за взимане на безпристрастно и съобразено с морала и законите на Република България решение", завършват съобщението от партията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...