"Атака" излиза на протест пред сградата на БНТ (видео) - 24novini.bg

"Атака" излиза на протест пред сградата на БНТ (видео)

Волен Сидеров иска оставката на директора на БНТ Емил Кошлуков. 24новини
04.10.2019 | 15:28
(0 гласа)

Днес от 17 часа партия "Атака" излиза на протест пред сградата на Българската национална телевизия (БНТ) с искане оставката на генералния директор на обществената телевизия Емил Кошлуков. Това заяви лидерът  на "Атака" Волен Сидеров по време на пресконференция в парламента. 

 

 

Причината за протеста и искането на оставката на Кошлуков е решението на ръководството на БНТ Сидеров да не се допуска до участия в предавания в рамките на предизборната кампания за местните избори на 27 октовмри, заради разразилия се скандал по време на гостуването му в предаването "Референдум". 

По думите на Волен Сидеров той е говороил "не седем минути, а седем секунди". 

"От самото начало бях заглушаван от Юлиан Ангелов от ВМРО и самата водеща – Чешмеджиева. Те говориха върху мен и това може да се види много ясно от записа“, обясни лидерът на „Атака“.

По повод забраната му да влиза в студио на БНТ е цензура върху него и партията му, затова е написал две писма - едно до Съвета за електронни медии (СЕМ) и едно до Централната избирателна комисия (ЦИК).

От СЕМ Сидеров иска да задължи обществената телевизия да му предостави копие от записа на предаването,

което ще докаже, че той не е нарушил обществения ред и регламента.

От ЦИК Сидеров иска да вземе отношение по казуса около подписаното от партията споразумение за отразяване на предизборната кампания,

което трябва да осигури равнопоставеност между всички кандидати. 

Лидерът на "Атака" коментира и критиката на председателя на парламента Цвета Караянчева и на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова за неговото поведение:

„Нямат никакво право да се занимават с мен, с това какво говоря или как се държа. Те могат да дават съвети на мъжете си в кухнята, а не на мен, който съм се създал сам, който съм направил партия и правил политика, когато те са били комсомолки“, заяви той.

По време на пресконференцията на "Атака" стана ясно още, че директорът на БНТ Емил Кошлуков е поискал друг представител на партията да участва в предаванията.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...