ВМРО и НФСБ: Да се забрани финансирането на магистратите от чужди НПО - 24novini.bg

ВМРО и НФСБ: Да се забрани финансирането на магистратите от чужди НПО

"Някоя сутрин може да се събудим и да установим, че някоя съдебна организация или НПО е финансирано от Дохо, от Камерун, Северна Корея, Саудитска Арабия", заяви Симеонов. "Някоя сутрин може да се събудим и да установим, че някоя съдебна организация или НПО е финансирано от Дохо, от Камерун, Северна Корея, Саудитска Арабия", заяви Симеонов. Архив
Толя Стоянова 04.10.2019 | 18:00
(0 гласа)

Народните представители от "Обединени патриоти" внасят поправки в Закона за съдебната власт. От ВМРО и НФСБ искат да се забрани финансирането на професионалните организации на магистратите от чужди държави, съобщи Нова телевизия.

 

 

Сред мотивите за внасянето на промените е предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, заради който имаше и протести и на Борислав Динков.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че

предложението им не е ръководено само от предсрочното освобождаване на убийци. 

"Някоя сутрин може да се събудим и да установим, че някоя съдебна организация или НПО е финансирано от Дохо, от Камерун, Северна Корея, Саудитска Арабия и по този начин да успява да прокарва едни по-меки решения в съдебния процес по отношение на представителите на тези държави или пък на представителите на исляма", заяви той.

„Съдебният състав, който се ръководи от Калин Калпакчиев, не просто пусна Полфрийман по-рано от затвора, но вече има и втори такъв случай.

Отново видими са следите на БХК,

на активисти, които системно се финансират зад граница. Затова от „Обединени патриоти” искаме да внесем промяна, която смятаме, че ще повиши независимостта на българския съд”, заяви Искрен Веселинов от ВМРО.

Христиан Митев от НФСБ допълни, че професионалните организации на магистратите ще се финансират само от членски и имуществени вноски, също така дарения от техните членове. Финансирането ще беде подпомогнато и от програми на Европейския съюз. 

Припомняме, че преди няколко дни ВМРО поиска от прокуратурата Българският хелзинкски комитет (БХК) да се премахне от регистъра на НПО.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...