Делчев: 14 години Околовръстното на София го има само в обещанията на ГЕРБ - 24novini.bg

Делчев: 14 години Околовръстното на София го има само в обещанията на ГЕРБ

Делчев и Манолова представиха идеите си за София пред студенти Делчев и Манолова представиха идеите си за София пред студенти
02.10.2019 | 17:40
(0 гласа)

Завършване на Околовръстното шосе в София и изграждане на градски рингове вътре в града – само така ще се облекчи движението в центъра на столицата и няма да се седи с часове в километрични задръствания, които допринасят значително и за замърсяването на въздуха.

 

Това заяви водачът на листата за общински съветници от коалиция „България на гражданите“ Димитър Делчев.

 

Днес той бе на среща с избиратели пред Софийския университет заедно с Мая Манолова, където двамата представиха идеите си за промяна на София пред студенти от университета. Дясната листа на коалиция „България на гражданите“ подкрепя кандидатурата на гражданския кандидат за кмет и в Общинския съвет ще подкрепя концепцията й за града.

След това Димитър Делчев бе на Орлов мост, където не само в пиковите часове, а от сутрин до вечер се образуват колони от автомобили.

Най-натовареното кръстовище в София е Орлов мост. А защо е така? Понеже цялото движение минава оттук – от Младост до Люлин, булевардите „Тодор Александров“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Цариградско шосе“, „България“.

Затова е адски шумно и въздухът е мръсен, обясни Делчев.

Лидерът на „ Движение България на гражданите“ припомни, че 14 години ГЕРБ обещават да изградят цялостно околовръстно, а това не се случва и е крайно време с нов кмет проектът да бъде завършен.

Много е важно започването на градските рингове. Така че движението да не минава паразитно през центъра, а хората да използват ринговете през „Каблешков“ и „Тодор Александров“. Време е някой да поеме ангажимент за тях. Ние от ДБГ, ЗНС НДСВ и „Път на младите“ ще се ангажираме с тази задача, заяви Делчев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...