ГЕРБ искат промени в Закона за радиото и телевизията - 24novini.bg

ГЕРБ искат промени в Закона за радиото и телевизията

Според Тома Биков трябва промяна на Закона за радиото и телевизия, тъй като е от 1999 година. Според Тома Биков трябва промяна на Закона за радиото и телевизия, тъй като е от 1999 година. Архив
23.09.2019 | 08:59
(0 гласа)

Трябва промяна в Закона за радиото и телевизията. Той е от 1999 година и в него има неща, които не са актуални в момента и са причина за тежкото финансово състояние на БНР и БНТ.

Това заяви народният представител от ГЕРБ Тома Биков пред БНР. 

Според него, когато се говори за независимост, тя става уязвима, когато една медия има големи дългове. 

Биков допълни, че народните представители от ГЕРБ ще подкрепят предложението на БСП за създаването на анкетна комисия за разясняване на случая около БНР. 

"Една анкетна комисия има функцията да изследва проблема, но през нея не може да се дава присъда или да се води разследване", уточни депутатът и заяви, че е добре чрез тази комисия народните представители да се възползват от възможността да изслушат и двете страни по случая. 

"Към момента и двете страни в казуса не казват нищо конкретно. В публичното пространство остават само обвинения, че някой се опитва да управлява задкулисно", заяви още Биков.

Припомняме, че заради спирането на програма "Хоризонт" по БНР за пет часа на 13 септември, ден след като съдебната журналистка Силвия Великова беше свалена от ефир, СЕМ обсъди казуса с редколегията на общественото радио и заяви, че ще бъде наложена санкция за случая. 

От Комисията за регулиране на съобщенията също ще глобят БНР, тъй като мотивът за спирането на програмата е бил техническа профилактика, а такава всъщност не е имало.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...