Фандъкова: Независимостта е триумф на българската дипломация (видео) - 24novini.bg

Фандъкова: Независимостта е триумф на българската дипломация (видео)

Празнично слово на Фандъкова по повод 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България 24новини/Толя Стоянова
Толя Стоянова 22.09.2019 | 13:38
(0 гласа)

 Ако Съединението на България е триумф на българския дух и войнския героизъм на нашия народ, и поставя света пред свършения факт на своята праведна непоколебимост, то обявяването на Независимостта е триумф на българската дипломация на държавническото изкуство.

 

 Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова днес пред Паметника на Независимостта на пл. „Княз Александър I” по повод честването на 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Тя допълни, че "България се връща там, където трябва да бъде, а именно в семейството на суверенните държави."

„Народът ни се нарежда окончателно редом с другите европейски народи, както мечтаеше Апостолът на свободата Васил Левски. Нека винаги помним и размишляваме за онези забележителни дни, когато страната ни възвърна своето достойнство, а държавните ни мъже, съединени в правотата на българската кауза, извоюваха с таланта си Независимостта на България", допълни още Йорданка Фандъкова.

„Нека пребъде Независимостта! Да живее България!“, завърши тя речта си.

Независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова също присъства и поднесе цветя заедно с представители от "Път на младите", внук си и дъщеря си.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...