Спаси Девня: Кметът от ГЕРБ раздава земя на тъста си за фотоволтаици - 24novini.bg

Спаси Девня: Кметът от ГЕРБ раздава земя на тъста си за фотоволтаици

Кметът Шитов се е снимал с Цецка Цачева от ГЕРБ, след Апартаментгейт тя се оттегли Кметът Шитов се е снимал с Цецка Цачева от ГЕРБ, след Апартаментгейт тя се оттегли Спаси Девня
15.09.2019 | 09:00
(1 глас)

Уважаема Редакция, изпращаме ви информация за интересна бизнес схема в община Девня. Тя за съжаление не е без благословията на кмета Свилен Шитов. Още по-интересно е, че самият той е покровителят. Става въпрос за отдаването на 4000 декара площ на неговия тъст, за да строи фотоволтаичен парк край Девня.

 

 

Това се казва в сгинла от "Спаси Девня" до редакционната ни поща. Сигналът, изпратен и до прокуратурата и още няколко ниституции още през 2017 г., е подписано т Мария костадинова от Варна, посочила адрес и телефон за контакти. Тя е приложила и десетки документи, схеми, скици, снимки и друга информация по казуса с кмета.

Според сигнала той е раздавал земя на тъста си и свои близки, а потърпевшите лица са били притискани от страна на управляващите.

"Като кмет на Девня Шитов внася докладни записки в Общинския съвет за отдаване на земята за дълги години, без икономическа обосновка и анализ. Схемата е елементарна, прозрачна и изцяло в конфликт на интереси за Свилен Шитов.

Това, че фирмата на тъста му, в която е и съпругата на кмета и дъщеря на собственика, получава общински земи с цел придобиване

не притеснява Шитов.

Предоставяме на вашето внимание и документи, доказващи активното участие на кмета на Девня Свилен Шитов в роднинската бизнес схема с общински терени. А дали е корупционна, вие сами ще се уверите от предоставените ви документи.

По случая има пуснат сигнал до Специализирана прокуратура, премиерът Бойко Борисов,

омбудсмана Мая Манолова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, ДАНС и централата на ГЕРБ. А има ли проверка и разследване?

Подробности, документи и снимки на адрес: https://spasidevnya.com/"

се казва още в сигнала, подписан от "Спаси Девня".

На посочения сайт са публикувани схеми, снимки, документи, хронология на действията по сделката и сигналите до институциите след това.

Подалите сигнала посочват, че нямат политически амбиции и са информирали и самата партия ГЕРБ,

и опозицията от БСП за сделките на кмета от ГЕРБ.

Те настояват, че земята се дава и продава на безценица и така се нарушава публичният интерес,

което посочват като мотив да се обърнат към редакцията ни за повече публичност, но и към институциите в държавата и към прокуратурата за съответните проверки.

Ако кметът на Девня би искал да отговори на сигнала на Мария Кастадинова, ще му предоставим тази възможност.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...