Фандъкова е обещавала велоалеята от гара "Пионер" и през 2015 година - 24novini.bg

Фандъкова е обещавала велоалеята от гара "Пионер" и през 2015 година

Фандъкова обещавала велоалеята от "Слатина" до "Изток" и през 2015 година. Тогава проектът е започнат, а четири години по-късно (вчера) вече е готов. Фандъкова обещавала велоалеята от "Слатина" до "Изток" и през 2015 година. Тогава проектът е започнат, а четири години по-късно (вчера) вече е готов. Архив
14.09.2019 | 09:58
(0 гласа)

Обещанието и идеята старата жп линия от гара "Пионер" до 4-ти километър да бъде велоалея кметът на София Йорданка Фандъкова е представила и в предизборната си кампания за местните избори през 2015 година.

 

 

Вчера столичният кмет обяви, че първият участък от Зеления ринг на София ще започва от бившата гара "Пионер" и ще стига до кв. "Изток". Така столичните райони "Изток" и "Слатина" ще бъдат свързани с трасе за велосипеди.

По думите на Фандъкова

"проектът е готов и от няколко месеца вървят преговори между Столична община с Министерството на транспорта". 

Днес тя обеща в бюджета на Столична община за 2020 година да бъдат предвидени средства за започване на проекта. 

За предизборната си кампания през 2015 година Фандъкова отново е обещавала тази велоалея, става ясно от статия на в. "Труд" по темата от тогава.

Снимка: На 8 октомври 2015 година Фандъкова е говорила за велоалеята между кварталите "Изток" и "Слатина". Тогава твърди, че проектът за изграждането е започнат.

Източник: в. Труд

 

През октомври 2015 година столичният кмет твърди, че проектът за велоалеята е започнат. И тогава, както сега, Фандъкова обяснява, че велоалеята ще свърже двата столични района.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...