ДБГ: Уважаваме Зеленогорски, но поведението му помага само на ГЕРБ - 24novini.bg

ДБГ: Уважаваме Зеленогорски, но поведението му помага само на ГЕРБ

12.09.2019 | 19:59
(0 гласа)

Изпълнителният съвет на "Движение България на гражданите" разпространи позиция след изявлението на заместник-председателя Найден Зеленогорски, че напуска партията и ще прави свой проект за обединение на дясното. 

 

От ДБГ изразяват огорчение от решението на Зеленогорски и начина, по който той го е обявил първо публично, без да каже на нито един от съпартийците си. 

 

"Декларираме своето уважение към приноса на г-н Зеленогорски в партийните дела и желанието му да работи за обединение на дясното в България. Не считаме, че при наличието на десетки десни партии, сред които и такава,учредена неотдавна от друг бивш член на ДБГ, обединението се постига със създаването на още една нова, но искаме да вярваме в искреността на мотивите", посочват от ДБГ.

"Напускането на партията месец и половина преди изборите е акт, който цели разколебаването ни в изпълнението на резолюцията на Националното  събрание на ДБГ от 30 септември 2019 г. за „разрушаване на монопола на ГЕРБ в местната власт“. Подобно действие няма да донесе дивидент на някой от десните кандидати за кметове в София, а има за цел да навреди на ДБГ и да подпомогне ГЕРБ. Политици с 29 годишен опит добре си дават сметка за това", се посочва още в позицията на Изпълнителния съвет на партията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...