НС прие окончателно промени за лова на глигани заради чумата - 24novini.bg

НС прие окончателно промени за лова на глигани заради чумата

Народните представители приеха промени в Закона за лова, с които дават правомощия на земеделския министър да определя срока за ловуване. Народните представители приеха промени в Закона за лова, с които дават правомощия на земеделския министър да определя срока за ловуване. Архив
12.09.2019 | 13:18
(0 гласа)

Народните представители приеха окончателно промени в Закона за лова, с които се променят правилата за определяне на ловния сезон. 

 

 

С цел превенция срещу африканската чума по свинете, депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сабанов внесе

промени в Закона за лова, с които се дават правомощия на министъра на земеделието, горите и храните да определя сроковете за отстрел на дива свиня. 

С измененията, в случай на епизоотия, министърът на земеделието може със заповед да ограничи или да забрани лова на някои видове дивеч, както и да прилага санитарен обстрел и да променя сроковете за ловуване на дива свиня. 

Заповедта ще се издава след съгласуване с министъра на околната среда и водите, а обжалването й няма да спира нейното изпълнение.

Заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев заяви, по време на дебатите, че

"държавата се управлява така, че всеки проблем се превръща в криза". 

"Министерството проспа момента за превенция срещу африканската чума, не бяха предприети никакви мерки, освен една телена ограда",

заяви Стойнев и допълни, че 

"правителството, както винаги, дотича в парламента, когато хаосът настъпи и иска народните представители да решат проблема". 

Според социалиста "законодателство се прави набързо, когато кризата е факти и това се превръща в практика".

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...