БСП поиска изслушване на Борисов за шпионския скандал - 24novini.bg

БСП поиска изслушване на Борисов за шпионския скандал

Филип Попов заяви, че от ПГ на БСП искат Бойко Борисов да бъде изслушан във връзка с шпиопнския скандал. Филип Попов заяви, че от ПГ на БСП искат Бойко Борисов да бъде изслушан във връзка с шпиопнския скандал.
11.09.2019 | 12:57
(0 гласа)

Народните представители от БСП поискаха изслушване в парламента на министър-председателя Бойко Борисов за шпионския скандал с движението "Русофили". Това заяви от парламентарната трибуна секретарят на ПГ на БСП Филип Попов в началото на днешното пленарно заседание. 

 Той допълни, че от левицата са съгласни с предложението на депутатите от ГЕРБ в пленарна зала да бъдат изслушани и председателят на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешният министър Младен Маринов.

"Нека да дойдат господата, но тук би трябвало да дойде и премиерът, който отговаря за националната сигурност на България", заяви Попов.

Народният представител уточни, че поради вида на информацията, която може да се окаже чувствителна, може Народното събрание да заседава при затворени врати.

След като председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че премиерът Борисов няма да дойде поради предварително поети ангажименти, а председателят на ДАНС и вътрешният министър бяха изслушани, от БСП отново поискаха министър-председателят да дойде и да обясни за шпионския скандал.

"В удобно за премиера време, да бъде поканен на закрито заседание и да даде информация какво се случва в държавата и как се арестуват български граждани като свидетели",

заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. 

Преди процедурата на Филип Попов, председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова направи процедурно предложение в парламента да бъдат изслушани председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи, заради "засиления обществен интерес към шпионския скандал, след брифинга на прокуратурата".

Припомняме, че снощи главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов е обвинен в шпиопнаж в полза на Русия.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...