Депутатите ще гласуват звена за контрол в общините - 24novini.bg

Депутатите ще гласуват звена за контрол в общините

Депутатите ще разгледат промени в Закона за местното самоуправление и администрация. Депутатите ще разгледат промени в Закона за местното самоуправление и администрация. Архив
11.09.2019 | 07:58
(0 гласа)

Първа точка в дневния ред на Народното събрание е първо четене на промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, внесени от Искрен Веселинов от ВМРО.

 

 

С предложените промени се

дава възможност общините да създадат звена за контрол

по изпълнението на актовете на общинския съвет и на кмета, които са свързани с опазването на обществения ред, на общинското имущество, организацията на движението в населените места и други.

Служителите от тези звена ще съдействат за контролната и административно-наказателната дейност.

Те ще могат да изискват документи за самоличност, да съставят предупредителни протоколи, да ограничават временно правото за свободно предвижване на лицето, докато дойдат полицаи, да връчват предписания за отстраняване на нарушението.

Според мотивите на вносителя законодателните промени за необходими, тъй като в момента правата на общинските служители, които опазват реда и имуществото, са ограничени.

След това народните представители ще гласуват ратификацията на Протокола за изменение на Конвенцията за защита на лицата при автоматизирана обработка на личните данни.

Последна точка в дневния ред на Народното събрание е Годишният доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2018 година.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...