Фандъкова: Работата за града не е спринт, трябва темпо - 24novini.bg

Фандъкова: Работата за града не е спринт, трябва темпо

"Кандидатурата ми е плод на анализ, не е спонтанно. Благодаря на Борисов за подкрепата", заяви Фандъкова тази сутрин. "Кандидатурата ми е плод на анализ, не е спонтанно. Благодаря на Борисов за подкрепата", заяви Фандъкова тази сутрин. Архив
03.09.2019 | 09:02
(0 гласа)

"Не се страхувам то това, че Манолова влиза в битката за София. Очакваше се и се знаеше за това." Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на бТВ по повод кандидатирането на омбудсмана Мая Манолова за столичен кмет тази есен.

 

 

Фандъкова заяви, че решението й да се кандидатира за четвърти мандат е плод на анализ и не е спонтанно.

"Основава се на факта, че работата за града е един сериозен ангажимент", заяви столичният кмет.

"През всички тези години получих доверието на хората и това ни позволи да ускорим темпото на развитие на София", допълни тя.

Фандъкова е категорична, че "развитието и промяната на София не е в резултат на приказки, а на много работа."

"Отговорността към хората е основната ми мотивация", заяви още Фандъкова.

Според нея работата за града е "бягане на дълго разстояние и трябва да се спазва темпо".

Йорданка Фандъкова заяви, че е получила подкрепа от всички структури на ГЕРБ в София, но решението за кандидатурата е лично нейно.

"Премиерът Бойко Борисов също ме подкрепи, за което му благодаря", заяви още тя.

Фандъкова смята, че има нужда от нови хора, идеи и енергия, затова в новия си екип е поканила експерти от различни сфери на града.

"Никога не съм бягала от отговорност за ремонта на ул. "Граф Игнатиев". При него имаше проблеми както с проекта, така и с изпълнението му", заяви столичният кмет по повод скандалите около ремонта на "Графа" и допълни, че си е направила изводите, имала е пропуски и е бъркала в преценката си за хората.

"Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Била съм абсолютно безкомпромисна с всички. По мои сигнали са направени много проверки в общината и в районните администрации. Така се борим срещу негативните явления", категорична е Фандъкова.

Столичният кмет си е поставил три големи задачи в новата програма - работа за кварталите, тоест междублоковите пространства, малките улици и паркирането, развитие на София като зелен и чист град и активно въвеждане на технологии в работата на общината.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...