Иван Костов: В средата на кметските избори НАП ще обяви, че парите ми не са мои - 24novini.bg

Иван Костов: В средата на кметските избори НАП ще обяви, че парите ми не са мои

Иван Костов предупреди, че в средата на кметските избори ще бъде обвинен, че парите му не са негови Иван Костов предупреди, че в средата на кметските избори ще бъде обвинен, че парите му не са негови
27.08.2019 | 09:00
(1 глас)

Срещу мен започва производство от НАП, с абсурдното твърдение, че нашите пари - моите и на съпругата ми - не са наши. Това има връзка с кметските избори и с протестите срещу избирането на главен прокурор, с които смятат, че съм свързан. Това каза в студиото на bTV Иван Костов, бивш председател на ДСБ, които издигнаха (в обединението "Демократична България") арх. Борислав Игнатов за кмет на София. Костов каза, че именно на неговата кметска кампания ще навреди обвинението срещу Костов.

 

Тази проверка ще се превърне в провокация по време на самата предизборна кампания, каза Костов.

Той предупреди, че става дума за около половин милион лева - 262 хил. лв. на съпругата му и 235 хил. лв. негови лични средства.

"Нашите средства са отдавна декларирани, а проверката на НАП е вече трета година", каза той.

"Фактите могат да бъдат представени по абсурден начин, както се направи в делата на двама министри на Реформаторския блок - Даниел Митов на външните работи и Николай Ненчев - на земеделието, каза Иван Костов, който през годините никога не се е идентифицирал с РБ и никога не е споделял възгледа за членството на бившата му партия  - ДСБ - в Реформаторския блок.

Уточняваме, че самият Даниел Митов пък, като външен министър, не е бил излъчван от РБ, а от ГЕРБ във второто правителство на Борисов (2014 - 2016 г.)

Костов заяви, че на НАП са предоставени 15 документа от финансовия фонд, в който той си държи парите и всичко е редовно, но въпреки това, ще бъде обвинен от НАП.

Тази проверка ще се оповести с това заключение в средата на предизборната кампания и ще й навреди, смята Костов.

Надявам се директорът на НАП - Галя Димитрова - и заместникът й да прочетат документите и да не позволят НАП да се използва като инструмент на прокуратурата в предизборната кампания, призова той.

"Трета година тече проверката, но приключва сега, за да бъда замесен в изборите, каза Костов. Аз съм свързан с политическата сила, за която прокуратурата смята, че организира протестите срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор, каза той, визирайки "Демократична България", в която ДСБ членува, но отрече той да има връзка с организиране на протестите срещу избирането на Гешев.

"Аз нямам връзка с това, разбира се, но съм свързан с политическата сила - аз съм гласоподоватаел", аргументира се той.

Преходът бива нирачан "криминален" от Иван Гешев, а това буди у мен недоумение, отбеляза Костов,

попитан дали е чел концепцията на кандидата за главен прокурор.

"Всички реформи в този преход са правени по съвети и под контрола на редица авторитетни международни институции. Такова негово обивнение отива директно срещу тези институции", каза Костов.

"Всички препоръки на международните институции за съдебната система съвпадат с моето мнение. Аз не съм против Гешев като персона, а против това как действа прокуратурата, идваща от сталинисткото време", подчерта той.

Всички, които възразяват срещу действията на прокуратурата, са престъпници, казва самата прокуратура, посочи Костов и предупреди, че ще води дела, а НАП ще ги изгуби.

В началото на итервюто той каза, че е бил тежко болен и сега се възстановява от заболяване, като добави, че "през лятото посреща само неприятности".

Костов допълни още, че и по отношение на книгата му е имало провокация "от медиите на Пеевски", които "взеха книгата и подпъхнаха сурогат в нея", който разпространяват, без да са автори и за да заблудят обществеността, обясни той, като добави, че прокуратурата и по това не е взела отношение.

"Аз съм редови член, човек, който ги подкрепя, каза Костов на въпрос одобрявал ли съюза на ДСБ и "Да, България". Не може интелектуалците да критикуват непрекъснато обединението, няма нужда от критики. Ето, помогнете им, не ги подлагайте на приятелски огън. Аз не ги водя, аз ги следвам", каза още Костов за неговата бивша партия, като призова хората да им помогнат, за да победят, "както победихме на европейските избори".

Аз с убеденост ще гласувам за кандидата на "Демократична България", каза още Костов

в навечерието на предстоящия скандал с произхода на средствата му, за който той самият съобщи.

За Мая Манолова Костов каза:

"Маркет линкс" е една от всички агенции, които наблюдавахме в Центъра за анализ на риска. "Маркет линкс" е една от 4-те най-достоверни социологически компании.

Най-достоверна е "Алфа Рисърч", добави той. Тоест данните на "Маркет линкс" трябва да се погледнат сериозно", каза Костов за прогнозата на "Маркет линкс", че Манолова може да спечели изборите на балотаж срещу Йорданка Фандъкова.

За ГЕРБ Костов обясни, че оценката му е, че "сме далеко от влизането в еврозоната и Шенген".

"Икономиката е силна, но националните ни цели не се вижда как ще се постигнат", бе критичин Костов за управляващата партия.

Попитан за Цветан Цветанов - че преди 8 години е казал, че Цветанов е бил най-слабото звето на ГЕРБ - сега Иван Костов заяви: "Изгежда съм бил прав".

Той изрази съгласие с президента Румен Радев за изращането на скандалния бивш шеф на КПКОНПИ Памен Георгиев (с имотите с незаконни тераси, сауна и барбекю) за консул във Валенсия. Костов добави, че това действително е "скриване" на Георгиев на този пост.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...