Райчев: Мая Манолова може да спечели изборите в София. БСП - не може - 24novini.bg

Райчев: Мая Манолова може да спечели изборите в София. БСП - не може

Андрей Райчев заяви пред БНР, че Манолова може да спечели изборите в София Андрей Райчев заяви пред БНР, че Манолова може да спечели изборите в София Кадър: bTV
22.08.2019 | 17:00
(0 гласа)

"БСП просто не може да спечели София, но Мая Манолова може...Критичността към г-жа Фандъкова е голяма и отляво, и отдясно. Алтернативата ѝ обаче е бивш червен, какъвто е Манолова". Райчев е убеден, че изборите в столицата ще реши "класическият десен избирател", това каза за БНР социологът Андрей Райчев.

"Този десен човек трябва да каже: "Въпреки всичко Фандъкова, защото Мая е комунист" или

"Въпреки всичко Мая, независимо че е била такава, защото Фандъкова не се понася повече".

Кое ще надделее в душата му, е много трудно се каже", каза Райчев.

Той припомни пътя на Манолова "от един много сатанизиран образ към образа, който има сега" и допълни, че тя е изградила този образ с работата си и вземането на страната на хората.

"Една загуба на ГЕРБ в София и Пловдив, което не е невъзможно, но не е и сигурно, би променила картата на България и обратно - победата би утвърдила властта им", посочи той и добави, че  очаква ГЕРБ да продължи да управлява в 26 от 31 областни града.

"ГЕРБ няма как да не отстъпи от сегашното постижение, но ако вземат например половината градове, това ще бъде реален голям успех",

категоричен бе Райчев.

По думите му "в ГЕРБ тече промяна след оттеглянето на Цветанов от ръководните постове в партията. Да воюваш и да преустрояваш войската си, което именно се случва на Борисов, не е лесно. Може да окаже, че наистина пророчество на г-н Цветанов ще се сбъдне и те ще загубят. Не смея да гадая, добави той".

Според социолога европейските избори не са доказателство, че ГЕРБ може да печели без Цветанов: "Не беше без него. Бяха му казали: "Ще има прошка, ако спечелиш", спечелиха и нямаше грешка - това стана. Освен това (стана б.р.) с изключителната активност на Борисов. Ако отидем на футболна аналогия – той излезе във второто полувреме, като губеха с 0:2 и вкара три гола".

Райчев прогнозира "фактическа" избирателна активност от 50% през ноември. Той окачестви София като "цитаделата" и "мястото на генезиса" на ГЕРБ.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...