Фандъкова: Ще чистим велоалеите от сняг, за да се карат тротинетки (видео) - 24novini.bg

Фандъкова: Ще чистим велоалеите от сняг, за да се карат тротинетки (видео)

Фандъкова представи новите тротинетки и заяви, че от днес започва смяната на колчетата на "Графа". 24новини
22.08.2019 | 15:41
(0 гласа)

"Ще се стараем да почистваме велоалеите от сняг, за да се използват тротинетките и през зимата", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова днес по време на откриването на новата частна услуга в столицата, която е електрическа тротинетка под наем за 20 лева на час.

 

 

"От години се стараем да изградим по-добра веломрежа. Новите електрически тротинетки са едно добро решение за по-чист въздух, тъй като ще се намали трафика", допълни още Фандъкова. 

Пред журналисти тя заяви още, че от днес започва смяната на колчетата на "Графа".

"След множеството инциденти с ограничителите на ремонтираната ул. "Граф Игнатиев" от днес започва смяната на старите ограничители с колчета", обяви столичният кмет. 

По думите й

монтажът на новите колчета няма да се плати от Столична община, а от фирмата изпълнител на проекта.

С парите на столичани обаче ще се платят новите ограничители, а "перките" ще се използват за ограждането на други пространства, паркове например.

"Имаше експертен съвет към главния архитект, където беше взето решението за ограничителите и колчетата, те трябваше да се произведат и от днес започва вече монтажът", заяви Фандъкова в отговор на въпроса защо чак сега се сменят ограничителите, като още със слагането им общественото недоволство беше силно изразено.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...