Каракачанов и Симеонов с общи кандидати на изборите - 24novini.bg

Каракачанов и Симеонов с общи кандидати на изборите

19.08.2019 | 08:00
(0 гласа)

Лидерите на ВМРО и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са провели коалиционен съвет вчера във Варна, на който са решили, че на някои места ще се явяват с общи кандидати за кметове. Това съобщи "24часа". 

 

 

Ден преди това Валери Симеонов заяви, че ГЕРБ трябва да коригира управлението си, защото в противен случай от "Обединени патриоти" ще оттеглят подкрепата си към правиетелството. Това обаче не е било тема на разговор на срещата вчера след обяд. 

Двамата лидери са уточнили още, че ще искат ГЕРБ да излезе с публичен отчет какво е свършено до момента от правителството от началото на мандата. 

На въпроса дали ще се пише ново коалиционно споразумение, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече не е в парламентарната група, вицепремиерът Каракачанов заяви, че 

"Волен сам се изключи от малката коалиция и нищо не налага преподписване на споразумението. Оставаме със стария документ за подкрепа на управлението".

Той уточни, че от една година партията на Сидеров не подкрепя законодателните предложения на парламентарната група.

"Ако искат, неизключените депутати могат да останат при нас. Няма да има проблем с подкрепата на кабинета, не съм чул да са минали в опозиция",

допълни Каракачанов.

Припомняме, че в един от последните работни дни на парламента, преди лятната ваканция на депутатите, парламентарната група на "Обединени патриоти" изключи лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов, както и Павел Шопов заради "системно неявяване на работа".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...