БСП за новия консул: Борисов се подиграва на ГЕРБ и на институциите - 24novini.bg

БСП за новия консул: Борисов се подиграва на ГЕРБ и на институциите

Кристиан Вигенин изрази позиция от името на цялата ПГ на БСП относно назначаването на Пламен Георгиев за консул на Валенсия. Кристиан Вигенин изрази позиция от името на цялата ПГ на БСП относно назначаването на Пламен Георгиев за консул на Валенсия. Архив / 24новини
15.08.2019 | 17:00
(0 гласа)

От БСП обвиниха премиерът Бойко Борисов, че се подиграва на ГЕРБ, на Народното събрание, на Висшия съдебен съвет (ВСС), на Министерството на външните работи, на целия кабинет и на българската общност в Испания, като назначава бившия председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул на България във Валенсия, Испания. Това стана ясно от позицията на Кристиан Вигенин, публикувана във Фейсбук страницата на БСП, която е от името на цялата парламентарна група на левицата.

"Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?",

пита Вигенин в своята позиция. 

"Е, явно е много важен", отговаря си на въпроса той в края на своята позиция и допълва, че "има само един, който може да осигури такава поредица от абсурди, а именно - Бойко Борисов". 

"Браво за ефективността! Но помнете - трупът е скрит, но уликите остават!", заявършва изявлението си той.

Според позицията на БСП назначаването на Георгиев като консул е подигравка с ГЕРБ,

защото е била "принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания". 

От левицата видяха

подигравка и с Народното събрание,

защото оставката на шефа на Антикорупционния орган е вкарана извънредно в последния работен ден на парламента преди лятната ваканция. 

"Приеха я и без дебат, за да го скрият отново от публичност", допълва аргументите си Вигенин. 

Той вижда подигравка и с ВСС,

който трябваше да проведе извънредно заседание, за да разгледа молбата на Пламен Георгиев за възстановяването му като прокурор. 

"За да го скрият далеч, се подиграха на Външното министерство, което го предложи абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия", пише още в позицията. 

"Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност", допълват позицията си социалистите. 

Припомняме, че Пламен Георгиев подаде оставката си на 31 юли като председател на КПКОНПИ. Тогава парламента я прие, а няколко дни по-късно Георгиев бе върнат от ВСС в специализираната прокуратура. Вчера стана ясно, че на закрито правителствено заседание на 9 август той е изпратен като генерален консул на България във Валенсия.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...