Седесари гневни на председателя на СДС заради ГЕРБ - 24novini.bg

Седесари гневни на председателя на СДС заради ГЕРБ

СДС - Пловдив област питат председателя на СДС Румен Христов дали партията пак няма да се регистрира за участие в изборите СДС - Пловдив област питат председателя на СДС Румен Христов дали партията пак няма да се регистрира за участие в изборите
13.08.2019 | 13:58
(1 глас)

Отворено писмо от СДС - Пловдив с дата 9 август, адресирано до председателя на партията Румен Христов, разбуни духовете в редиците на сините.

 

 

Поддръжниците на ГЕРБ от СДС - Пловдив (област) са гневни, че в навечерието на предизборната кампания, ръководството в София не разговаря с тях и затова те поставят 9 свои въпроса публично.

В документа, придружен от подписка на 31 души от сегашното местно ръководство и активисти от града, се казва, че ръководството на СДС в София се крие от среща.

Те питат Румен Христов е дали е поемал ангажимент СДС да не се регистрира в ЦИК като самостоятелен участник в местния вот на 27 октомври.

Следват въпроси за пари и за финансирането на СДС.

Повдига се и тема за законността на избора на главен секретар на синята партия, който бе направен през юли 2018 г.

Ето и текста на писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

До г-н Румен Христов, председател на ПП СДС

До представителите на българските медии,

 

Уважаеми г-н Христов,

 

Поради факта, че многократно се криете от среща със структурата на СДС - Пловдив-област, сме принудени посредством четвъртата власт да Ви зададем следните въпроси:

1. Поемали ли сте ангажимент ПП СДС да не се регистрира в ЦИК за участие на Местни избори 2019 г.?

2. Има ли нерегламентирано финансиране на ПП СДС от физически, юридически лица или неправителствени организации, което води до сериозни зависимости на ПП СДС?

3. Плащали ли сте средства в особено големи размери на национални конференции на СДС, с цел да получите предимство пред останалите кандидати за изборни длъжности?

4. Разпореждали ли сте се на подчинените си да подписват хора от присъствения списък от Националния съвет на ПП СДС от месец юли 2018 г., които не са присъствали физически на същия съвет, с цел да се осигури необходимият кворум по устав, за да може да бъде избран Главният секретар на ПП СДС Илия Лазаров?

5. Може ли да докажете, че документите, чрез които е станало вписването на Илия Лазаров като главен секретар на ПП СДС в СГС, са достоверни?

6. Кой Ви принуди като председател на ПП СДС да нарушите Устава на СДС (според твърдението на бившия областен председател на СДС Пловдив Емил Кабаиванов) във връзка с разпореждането от Вас да бъде проведена Регионална конференция на Южен централен регион на ПП СДС за избор на член на НИС на ПП СДС без участието на структурите от СДС Област Пловдив?

7. Още ли поддържате мнението си от срещата в столичен хотел от 12.05.2018 г. с голяма част от актива на СДС, на която заявихте гордо, че имате възможност да подсигурите финансовата издръжка на ПП СДС, ако бъдете избран за председател?

8. Казали ли сте пред НИС на ПП СДС , че областните структури на ПП СДС , които не участват квотно в погасяване на задълженията на ПП СДС, няма да получат пълномощно за Местни избори 2019г. ?

9. Имате ли смелостта да се явите заедно с нас на полиграф във връзка с горезададените въпроси?

С уважение,

гр. Пловдив

Областната организация на СДС-Пловдив

09.08.2019 г

От централата на СДС на "Раковски" 134 в София до момента няма официална реакция.

Пред Клуб Z главният секретар на СДС Илия Лазаров, който бе в листата с ГЕРБ на евроизборите, отговори на въпрос за писмото по следния начин:

"Докато аз съм главен секретар на СДС, никой няма да рекетира партийното ръководство".

По думите му хората, инициирали отвореното писмо, именно това правели в последните години - не само с настоящата власт на "Раковски" 134, но и с предишните председатели на партията. Според Лазаров става дума за опит да се оказва натиск, на който обаче екипът на Румен Христов не се е поддал.

Лазаров е споменал, цитиран от изданието, че в основата на акцията били хора като Милко Стрехин, който в подписката фигурира под №2.

Лазаров контраатакува с въпрос как щели да коментират, че негова приятелка е в борда на Пловдивския панаир от квотата на държавата. Изданието споменава името Елена Адреева.

В СДС се говори и за смени в структурата на СДС в Пловдивска област преди местните избори.

Припомняме, че на европейските избори през май СДС не се регистрира в ЦИК

и нейните двама представители влязоха в листата на ГЕРБ - Александър Йорданов бе избран за евродепутат, а сегашният главен секретар Илия Лазаров бе на 17-то място в листата на партията на премиера Бойко Борисов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...