Борисов говори с Медведев. Манолова става кмет. И другите новини... - 24novini.bg

Борисов говори с Медведев. Манолова става кмет. И другите новини...

Борисов и Медведев се срещнаха в Туркменистан Борисов и Медведев се срещнаха в Туркменистан снимка: Фейсбук Бойко Борисов
12.08.2019 | 18:02
(0 гласа)

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че ако се кандидатира за кмет ще спечели, но все още не е решила дали ще се включи в битката за кметския стол в София тази есен. 

Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския си колега Дмитрий Медведев в Туркменистан. Двамата са обсъдили реализицията на АЕЦ "Белене" и сътрудничеството между двете страни. 

 

Днес започна събарянето на незаконни постройки в столичния квартал „Захарна фабрика“. В незаконните постройки живеят около 500 души, а събарянето ще продължи до края на седмицата. 

Протестиращите от село Крушаре, които вече 11ти ден блокират пътя Ямбол-Сливен, написаха отворено писмо до премира Бойко Борисов и няколко министри. Те призоваха за честни отговори за компенсирането на стопаните на умъртвени животни и обявиха, че няма да махнат блокадата на пътя. 

Софийски градски съд прекрати делото за клевета срещу Елена Йончева, заведено от бизнесмена Иван Саздов, за „къщата на Борисов в Барселона“.

Министерството на отбраната е превело 1,2 млрд. долара по договора за доставка на осем самолета Ф-16 и оборудването им на Правителството на САЩ.

"Булгаргаз" настоява "Топлофикация София" да си плати дълговете, за да се разплати с доставчика на газ. От държавното дружество заведоха иск срещу "Топлофикация" за 35 млн. лева. 

 

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) ще проверява Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) заради скандални разкрития за договори в Агенцията. 

Архитекти и инженери изпратиха писмо до здравния министър Кирил Ананиев, с което предупреждават за опорочаване на поръчката за изграждане на Националната педиатрична болница. Те посочват, че в обявената процедура не са включени важни етапи за изграждането на болница. 

Във Варна беше регистриран случай на зоболял с морбили. Мъжът е на 29 години и е работел на летището. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...