Иванчева за заменките в „Младост“: Не Фандъкова, а ние го направихме - 24novini.bg

Иванчева за заменките в „Младост“: Не Фандъкова, а ние го направихме

Десислава Иванчева и Биляна Петрова срещу Йорданка Фандъкова Десислава Иванчева и Биляна Петрова срещу Йорданка Фандъкова
09.08.2019 | 20:01
(0 гласа)

Бившият кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова отправиха критики към столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Повод за позицията на Иванчева и Петрова, които са обвинени във взимане на подкуп и в момента обжалват присъдата си, е публикация на Фандъкова за подготвени замени в „Младост“. Става въпрос за няколко имота, срещу чието застрояване граждани протестират от месеци.

„Инициативата за преместването на конфликтни строежи от зелени площи между блоковете в свободни общински терени започва кметът на Район „Младост” Десислава Иванчева още в началото на мандата ѝ в края на 2016 г. През месец декември 2017 г., след като настоящият противозаконно избран от СОС за и.д. кмет на „Младост” Румен Русев, тогава зам.-кмет, не успява да се справи със задачата, Иванчева поставя начело на екипа за преместването зам.-кмета Биляна Петрова и главния архитект на района Стефан Стефанов. След наистина дълги и тежки преговори съгласие за преместване екипа на Иванчева постига не с трима, а с четиринайсет собственици и инвеститори - на два имота с обща площ от 12,395 дка и обща разгъната застроена площ от 38 095 кв.м.“, пишат в позицията си Иванчева и Петрова.

 

Те настояват кметът Фандъкова да покаже постигнатите споразумения със собствениците на имоти, както и заповедта, с която формира екип, който да се заеме с 30 проблемни имота в „Младост“. Другото им настояване е Фандъкова да поеме ангажимент с конкретни срокове за замяната на проблемните имоти. н

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...