Слави Трифонов учредява партията си преди местните избори - 24novini.bg

Слави Трифонов учредява партията си преди местните избори

06.08.2019 | 20:00
(0 гласа)

Слави Трифонов ще изпълни обещанието си за собствен политически проект още тази есен. Според информация на дебати.бг учредителното събрание на партията „Няма такава държава“ ще е на 5 октомври в София.

 

Партията на Трифонов ще се бори за разделение на властите, политически плурализъм, свобода на словото.

Сред целите им е промяна на избирателната система от пропорционална в мажоритарна, намаляване на броя на народните представители, електронно дистанционно гласуване, задължително гласуване и други.

Партията, обаче, няма да успее да участва на местните избори дори и да намери кандидати, ако учредяването е на 5 октомври, тъй като през това време вече ще тече кампанията и сроковете за регистрация отдавна ще са изтекли. Това, обаче, не пречи да се подкрепят други кандидати, но те няма как да се явяват под името "Няма такава държава".

Ето и пълният текст на работния вариант на декларацията на новата партия:

Учредителна декларация на политическа партия „Няма такава държава“

България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация. Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ. Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите.

Член първи от Конституцията на Република България гласи: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция“.

Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ! Ние като свободни граждани искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват.
Ние, учредителите на политическа партия „Няма такава държава“, в съответствие с Конституцията на Република България и вярвайки във върховенството на закона и върховенството на морала, приемаме и утвърждаваме тази учредителна декларация.

Принципите, за чието спазване и утвърждаване ПП „Няма такава държава“ ще работи, са следните:

- Разделение на властите;
- Народен суверенитет;
- Политически плурализъм;
- Свобода на словото;
- Реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина.

 

Основните цели пред ПП „Няма такава държава“ са:

- Засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа;
- Смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура;
- Намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120;
- Реално въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми;
- Въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите;
- Пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР;
- Пряк избор от гражданите на главния прокурор на Република България;
- Пряк избор от гражданите на омбудсмана на Република България;
- Цялостно реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на реално въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa;
- Премахване на партийното влияние върху правосъдната система;
- Реформиране на системата на общественото здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватни и качествени медицински услуги;
- Осъществяване на aдминиcтpативна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, неутрализиране на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и създаване на условия и механизми, които да предотвратяват появата на нови;
- Реформиране на образователната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa съвременните изисквания и пазара на труда;
- Защита на семейството и семейните ценности;
- Осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи, гарантиране на човешките свободи и личната неприкосновеност и сигурност;
- Засилване ролята нa Република Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз и пълнoпpaвнo члeнcтвo в Eвpoзoнaтa, включване на страната в Шeнгeнското споразумение и Бaнĸoвия cъюз на ЕС.
Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...