Днес ВСС решава дали Пламен Георгиев да се върне като прокурор - 24novini.bg

Днес ВСС решава дали Пламен Георгиев да се върне като прокурор

Пламен Георгиев подаде молбата си за връщане в прокуратурата в четвъртък. Днес ВСС ще я разгледа. Пламен Георгиев подаде молбата си за връщане в прокуратурата в четвъртък. Днес ВСС ще я разгледа. Архив / 24новини
05.08.2019 | 08:05
(0 гласа)

Днес Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет ще се събере на извънредно заседание, за да разгледа молбата на бившия председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев да се върне на длъжността прокурор в Специализираната прокуратура. Той подаде молбата си миналия четвъртък, ден след като беше отстранен от ръководния пост в Антикорупционния орган.

Георгиев подаде оставката си като председател на КПКОНПИ в сряда, последния работен ден на депутатите. Народното събрание прие оставката му със 120 гласа "за", три "против" и три "въздържали се". 

Пред журналисти в Народното събрание той заяви, че ще се върне в прокуратурата, защото "мястото ми е там". 

Георгиев обясни още, че е подал оставката си заради натиска, на който е подложено семейството му по време на проверките по скандала с евтини имоти на властта "Апартаментгейт", в който той беше замесен с тризонет и голяма незаконна тераса.

В продължение на месеци срещу председателя на КПКОНПИ течеше данъчна проверка, както и проверка на прокуратурата. Не бяха открити нарушения. 

"Чист съм. Проверена е всяка една стотинка на мен и на съпругата ми. Всичко това беше атака от олигарси, които съм засегнал",

заяви Георгиев пред медиите в парламента веднага, след като беше гласувана оставката му.

Той допълни, че ходи с охрана, защото има опасност за живота му. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...