Пламен Георгиев подаде молбата си за прокурор - 24novini.bg

Пламен Георгиев подаде молбата си за прокурор

Пламен Георгиев, който вчера беше отстранен като председател на КПКОНПИ, днес си подаде молбата за прокурор в Специализираната прокуратура. Пламен Георгиев, който вчера беше отстранен като председател на КПКОНПИ, днес си подаде молбата за прокурор в Специализираната прокуратура. Архив
01.08.2019 | 16:00
(0 гласа)

Бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев днес е подал молбата си за възстановяване на длъжността прокурор в Специализираната прокуратура, съобщават от Висшия съдебен съвет (ВСС), цитирани от БГНЕС. 

 

 

В понеделник ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС, на което единствената точка в дневния ред ще е молбата на Георигев да се върне като прокурор.

Вчера Георгиев подаде своята оставка като председател на Антикорупционния орган, а парламентът прие оставката със 120 гласа "за", три "против" и три "въздържали се".

Пред журналисти в Народното събрание той заяви, че е подал оставката си заради стресът, на който е било подчинено семейството му заради тризонета му с голяма тераса.

Георгиев заяви, че ще подаде имолбата си за възстановяване на длъжността "прокурор" в Спецпрокуратурата. 

Той допълни, че ходи с охрана, защото е имал заплаха за живота си.

Според Георгиев обвиненията срещу него за закупуване на апартамент с голяма тераса са целенасочени и са от големи олигарси.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...