Депутатите поканиха Пламен Георгиев в НС, за да обясни за оставката - 24novini.bg

Депутатите поканиха Пламен Георгиев в НС, за да обясни за оставката

Със 106 гласа "за" депутатите приеха Пламен Георгиев да бъде поканен в Народното събрание, за да обясни мотивите за оставката си. Със 106 гласа "за" депутатите приеха Пламен Георгиев да бъде поканен в Народното събрание, за да обясни мотивите за оставката си.
31.07.2019 | 13:30
(0 гласа)

Народното събрание прие със 106 гласа "за", 32 "против" и 13 "въздържали се" предложението на Филип Попов от БСП председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев да дойде в парламента и да представи мотивите си за подадената днес оставка. 

 

 

"Георгиев все още е председател на КПКОНПИ. Той е депозирал оставка. Никой не разбра мотивите и причините. Процедурата е да дойде в парламента и да чуем мотивите",

заяви Попов от парламентарната трибуна, а след това председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че отправя устна покана към Георгиев да се яви в зала.

Филип Попов поиска и пленарното заседание да бъде прекратено, докато дойде председателя на КПКОНПИ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пък заяви, че не е коректно да се прекъсва заседание.

"Ние просто ще го поканим. Ако той пожелае, ще дойде. Вероятно Пламен Георгиев няма да си върне оставката. Моля, заседанието да продължи",

заяви Дариткова от парламентарната трибуна.

Преди процедурното предложение на Попов, колегата му Крум Зарков от БСП заяви, че "квесторите минаха по коридорите за две минути, раздадоха хвърчащо листче от КПКОНПИ, на което пише, че Пламен Георгиев подава оставка и вие искате дебати и изказвания".

"Какъв дебат очаквате от хора, които преди пет минути разбраха за това?", обърна се Зарков към Караянчева.

Подадената оставка на Пламен Георгиев беше обявена веднага след почивката на депутатите от председателя на парламента Цвета Караянчева. Тя не представи мотиви за нея. Оставката на Георгиев е шеста точка в дневния ред на Народното събрание днес.

Припомняме, че Пламен Георгиев стана част от скандала с евтините апартаменти "Апартаментгейт". Името му бе замесено в скандала с голямата му тераса, която е 186 кв. м. и е част от луксозния му тризонет.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...