ГЕРБ обвиниха БСП в "абсолютен популизъм" - 24novini.bg

ГЕРБ обвиниха БСП в "абсолютен популизъм"

Ципов заяви, че хората не трябва да сменят личните си карти Ципов заяви, че хората не трябва да сменят личните си карти
26.07.2019 | 14:00
(0 гласа)

ГЕРБ обвиниха левицата в „изключителен популизъм“, като призоваха българите да запазят спокойствие след теча на данните на 5 млн. души от НАП.

 

Красимир Ципов от ГЕРБ, който влезе в парламентарната група преди седмица след кончината на депутата от групата, а преди това беше заместник-министър в МВР, обясни днес от трибуната, че

 

гражданите няма нужда да сменят личните си документи.

Той го каза в отговор на призива на Корнелия Нинова гражданите да сменят личните си карти, а държавата да плати това.

„Станахме свидетели политическо хакерство на БСП и Нинова, с цел паника и напрежение в гражданите“, каза той и увери, че компетентните органи работят, за да установят виновните, включително и длъжностни лица.

„Това не означава че гражданите трябва да подменят документи, включително и за тези, за които НАП съобщи, че има изтичане на данни.

Гражданите трябва да запазят спокойствие. Няма нужда от нагнетяване на напрежение и всяване на паника“, каза Ципов.

„Изключителен популизъм е с решение на НС да не се спазват законите и да се задължават българските граждани да си сменят личните документи, когато не е изтекла валидността им“, каза още Ципов и добави, че с данните от документите за самоличност и тези, които са изтекли от сървърите на НАП, няма как да се извършат имотни сделки и прехвърляне на МПС.

Вчера обаче от НАП публикуваха въпроси и отговори какви мерки да вземат хората, за да не се допускат именно такива злоупотреби.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...