НС гласува нови мерки срещу прането на пари - 24novini.bg

НС гласува нови мерки срещу прането на пари

25.07.2019 | 08:31
(0 гласа)
В дневния ред на Народното събрание за днес са промени в Закона за железопътния транспорт и промени в Закона срещу изпирането на пари.
 
 
С промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари Министерският съвет предлага да се включи нова категория задължени лица. Текстовете, които днес ще се гласуват на първо четене, предвиждат това да са хора, които търгуват, съхраняват или действат като посредници при търгуването на произведения на изкуството, а сделката е над 10 хил. евро.
 
Ако сделката се извършва в художествена галерия или аукционна къща, участниците по сделката отново са задължени лица по Закона за мерките срещу изпирането на пари.
 
В програмата на депутатите за днес е и второ четене на промени в Закона за железопътния транспорт, с които се предвижда звеното за разследване на железопътни инциденти да е пряко подчинено на Министерския съвет.
 
 
С това България ще изпълни препоръката на Европейската комисия и ще предотврати риска да е осъдена пред Съда на Европейския съюз, след предявена искова молба, пише в мотивите към законопроекта.
0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...