И ДПС, като ГЕРБ, са против ветото на Радев - 24novini.bg

И ДПС, като ГЕРБ, са против ветото на Радев

Йордан Цонев от ДПС заяви, че парламентарната група не е съгласна с мотивите на президента за ветото. От ГЕРБ пък заявиха, че тезата на Радев е лицемерна. Йордан Цонев от ДПС заяви, че парламентарната група не е съгласна с мотивите на президента за ветото. От ГЕРБ пък заявиха, че тезата на Радев е лицемерна. Архив
24.07.2019 | 21:00
(0 гласа)

"Не сме съгласни с голяма част от мотивите във ветото срещу финансирането на партиите от бизнеса", заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по време на дебатите за ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за държавния бюджет, с което се намалява партийната субсидия и се позволява на фирмите и гражданите да финансират дейността на партиите. 

 

 

"Юридическият екип на президента да не го подвежда. Според мотивите във ветото излиза, че до 2009 година Конституцията е била нарушавана",

заяви Цонев и допълни, че "дотогава Контитуцията е била нарушавана, показвана и политическите партии въобще не са изпълнявали конституционната си роля". 

Депутатът твърди, че

"в законите за политическите партии от 1990 до 2009 година е разрешено на партиите да се финансират от граждани и фирми и това не е противоконституционно."

"Малко по-сериозно, когато боравим с такава сериозна правна материя", допълни Цонев. 

Преди това Тома Биков от ГЕРБ заяви от парламентарната трибуна, че мотивите на президента за "лицемерни". От БСП пък заявиха, че от ГЕРБ "бълбукат, за да прикрият продажбата на политическата система".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...