Нинова и Десните поискаха КСНС заради теча в НАП - 24novini.bg

Нинова и Десните поискаха КСНС заради теча в НАП

Корнелия Нинова и Десните поиска Румен Радев да свика КСНС заради теча от НАП на данните на 5 млн. души Корнелия Нинова и Десните поиска Румен Радев да свика КСНС заради теча от НАП на данните на 5 млн. души
21.07.2019 | 21:01
(0 гласа)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и Десните от Движение "България на гражданите" начело с Димитър Делчев поискаха от президента Румен Радев да свика КСНС заради безпрецедентния теч на лични данн на 5 млн. българи. Двете опозиции - парламентарната в ляво и извънпарламентарната в дясно - настояват президентът Радев да извика службите, главния прокурор и политическото ръководство и да очертаят мерки за защита на гражданите след хакерската атака.

 "Обръщаме се към президента Радев и настояваме, искаме, молим го да свика КСНС –

да видим кой ще носи отговорност за ситуацията с НАП", каза в декларация от името на групата на БСП лидерът Корнелия Нинова във връзка с кризата в НАП.

„Да вземем мерки да овладеем тази криза, макар че тя тепърва ще се развива. Последиците тепърва ще се усещат.

Не да цъкате с език и да викате, че не е истина, а да се съберем да мислим как да спрем кризата, как да я овладеем, как да гарантираме на хората, че всичко това, което им причинихте няма да им коства пенсионните осигуровки, доходите“, изтъкна Нинова.

Припомняме, че на 16 юли, след атаката на 15-ти,

Десните от Движение "България на гражданите" първи поискаха от Румен Радев свикване на КСНС.

Лидерът им Димитър Делчев, бивш секретар на Парламентарната група на Реформаторите, призова за изслушване в парламента на свързаните с пробива министри, както и понасяне на ясна политическа и наказателна отговорност. Той попита също дали има теч на данни за банковите сметки на хората, но към момента никой не е дал ясен отговор на този въпрос.

В четвъртък Нинова пък от трибуната в парламента каза:

„Да изведем страната от състоянието, в което ГЕРБ я вкара."

„Докато говорим тук за национална сигурност извън тази сграда държавата е ударена от едно цунами, което изглежда нараства. Колкото да си заравяте главата в пясъка, то няма да ни подмине. Става въпрос за безпрецедентната криза с изтичането на лични данни“, каза още Нинова.

Тя посочи, че е задала питане до министър-председателя какви мерки ще вземе правителството за гарантирането на националната сигурност и живота и здравето на всеки българин.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...