И Нинова, след Десните, поиска КСНС заради НАП - 24novini.bg

И Нинова, след Десните, поиска КСНС заради НАП

Корнелия Нинова поиска то Румен Радев каквото и Десните - да свика КСНС заради теча на данинте на 5 млн. души от НАП Корнелия Нинова поиска то Румен Радев каквото и Десните - да свика КСНС заради теча на данинте на 5 млн. души от НАП
19.07.2019 | 15:56
(0 гласа)

"Обръщаме се към президента Радев и настояваме, искаме, молим го да свика КСНС – да видим кой ще носи отговорност за ситуацията с НАП." Това каза в декларация от името на група лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с кризата в НАП, предаде „Фокус“.

„Да вземем мерки да овладеем тази криза, макар че тя тепърва ще се развива. Последиците тепърва ще се усещат.

Не да цъкате с език и да викате, че не е истина, а да се съберем да мислим как да спрем кризата, как да я овладеем, как да гарантираме на хората, че всичко това, което им причинихте няма да им коства пенсионните осигуровки, доходите“, изтъкна Нинова.

Припомняме, че на 16 юли, след атаката на 15-ти,

десните от Движение "България на гражданите" първи поискаха от Румен Радев свикване на КСНС.

Лидерът им Димитър Делчев, бивш секретар на Парламентарната група на Реформаторите, каза, че искат ипризова за изслушване в парламента на свързаните с пробива министри, както и понасяне на ясна политическа и наказателна отговорност.

Днес Нинова от трибуната каза:

„Нека свика КСНС и там да видим кой ще носи отговорност за тази ситуация, наказателна и политическа

и кой ще поеме отговорността да изведем страната от състоянието, в което ГЕРБ я вкара“.

„Докато говорим тук за национална сигурност извън тази сграда държавата е ударена от едно цунами, което изглежда нараства. Колкото да си заравяте главата в пясъка, то няма да ни подмине. Става въпрос за безпрецедентната криза с изтичането на лични данни“, каза още Нинова.

Тя посочи, че е задала питане до министър-председателя какви мерки ще вземе правителството за гарантирането на националната сигурност и живота и здравето на всеки българин.

Нинова посочи, че е получила отказ от премиера да дойде в парламента.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...