Нинова вика Борисов в парламента, той - при пожарникарите - 24novini.bg

Нинова вика Борисов в парламента, той - при пожарникарите

Корнелия Нинова вика Борисов в парламента Корнелия Нинова вика Борисов в парламента
19.07.2019 | 10:54
(0 гласа)

Преди началото на дебатите в пленарна зала по ратификацията на договорите за закупуване на самолетите F-16 лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви от трибуната, че ще се обсъжда много сложна сделка.

"БСП за България" поиска, чрез лидера Корнелия Нинова, премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента.

От "Воля - българските родолюбци" настояха за присъствието на президента Румен Радев в парламента.

Нинова поиска премиерът Борисов да дойде и да обясни защо е поискал за изтребителите да се плати веднага, накуп, както и защо, след като се плаща с парите, натрупани от борбата със сивата икономика и контрабандата, се предлага Народното събрание да актуализира бюджета.

Веселин Марешки от името на "Воля - българските родолюбци" настоя пък да бъде поканен Румен Радев.

Марешки поиска президентът да разясни твърдението си в негово публично изказване, че това не са разходите за самолета и много скоро ще набъбнат многократно.

Емил Христов от ГЕРБ, който председателства заседанието на парламента, заяви, че ще бъдат уведомени министър-председателят Бойко Борисов и администрацията на президента - Румен Радев. Оказа се обаче, че и Борисов и Радев са възпрепятствани.

Премиерът днес е във Варна, за да се срещне с пожарникарии полицаи

след появилото се напрежение и протести за заплащането на нощния труд, а държавният глава открива тази сутрин съборът на Рожен.

ПП "Атака" e против сделката за F-16. Възмутени сме, че тя се гласува в деня, в който е роден Списаревски, каза заместник-председателят на ПП "Атака" Десислав Чуколов по време на дебатите.

"Неистина е, че F-16 са перфектната бойна машина", каза още Чуколов.

"Ще обсъждаме как българската държава ще даде над 3 млрд. долара за тези 8 американски изтребителя. Последните седмици, месеци, колкото се обсъждаше тази тема, а това не беше достатъчно. Бяха казани доста неистини, че F-16 са перфектната бойна машина, която е абсолютно подходяща за България. Няма никакви други варианти - европейски - руски, няма никакви такива неща", каза още Чуколов. Според него е ясно, че цената ще нарасне и през годините напред тези самолети трябва да бъдат поддържани, доокомплектовани, което също струва пари.

Договорите за F-16 ще дадат възможност на България да укрепи авторитета си

и да повиши ролята си като страна осигуряваща стабилност в региона и надежден партньор в ЕС и НАТО, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...