Нинова: Може за самолети 3 млрд. лв., но не може 90 млн. лв. за деца - 24novini.bg

Нинова: Може за самолети 3 млрд. лв., но не може 90 млн. лв. за деца

Нинова попита кой е позволил на Борисов да харчи пари от държавния бюджет за предизборната си кампания. Нинова попита кой е позволил на Борисов да харчи пари от държавния бюджет за предизборната си кампания. Архив
17.07.2019 | 15:30
(0 гласа)

"Казвате, че не можете да актуализирате бюджета с 90 млн. лева за децата, но можете да го направите два пъти в средата на годината - за намаляването на партийната субсидия и за увеличаването на разходната част с 3 млрд. за сделката за Ф16", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите на първо четене на промените в Закона за социалните помощи за деца.

 

 

Соцлидерката, която заедно с група народни представители е вносител на заканопроекта, опроверга мотивите на ГЕРБ, че няма пари за увеличаване на помощта при раждане на второ и трето дете, както и за еднократна помощ в началото на учебната година не само за първокласниците, а за всички от първи до четвърти клас.

Нинова смята, че до момента за решение на демокрафската криза "дотук има само думи, облечени в доклади, доктрини, отчети и накрая нищо".

Тя се обърна и с въпроси към премиера Бойко Борисов. 

"Трябвало Народното събрание да реши дали да се направят промени в бюджета. А Народното събрание позволи ли да се похарчат за предизборната кампания на ГЕРБ едни пари, които Борисов хвърли през прозореца на своя джип?",

попита лидерът на левицата и призова промените, които предлагат от БСП да бъдат гласувани на първо четене и между първо и второ четене да се направят съответните предложеня, така че да се отстрани проблемът с демокрафската криза. 

Светлана Ангелова от ГЕРБ пък заяви, че

"БСП трябва да се качи на машината на времето и да се върне в 2019 година".

"Хората имат нужда от работа, а не от социални помощи", категорична е Ангелова.

Според нея "социалните помощи са били, когато са управлявали комунистите и хората са имали заплата от един долар".

В отговора на Нинова, Павел Шопов от "Атака" намери място да призове за гласуване на забраната на абортите, защото "за периода на прехода е можело да се роди една България". 

С промените в Закона за семейните помощи за деца, от БСП предлагат еднократната помощ за учениците в началото на учебната година да не е само за първокласниците, а да е и за децата в първи, втори, трети и четвърти клас. С измененията левицата предлага и помощта за родено второ и трето дете да бъде в размер на десет минимални работни заплати, ако родителите са се осигурявали в последните 24 месеца.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...