НС ще гласува за по-високи помощи за деца - 24novini.bg

НС ще гласува за по-високи помощи за деца

17.07.2019 | 08:57
(0 гласа)

Днес депутатите ще гласуват на първо четене промени в Закона за семейните помощи за деца, с които предлагат увеличение на помощта за дете, както и увеличение на помощта за ученици.

 

 

Законопроектът е внесен от БСП и група народни представители.

Промените предвиждат

еднократната помощ за началото на учебната година да не е само за децата в първи клас, но и за тези от втори, трети и четвърти.

От левицата предлагат още з

раждането на второ и трето дете да се дават на родителите помощи в размер на десет минимални работни заплати, ако преди раждането родителите са се осигурявали в последните две години.

В мотивите към законопроекта от БСП пишат, че в България се налага увеличение на помощите за деца, тъй като раждаемостта е малка, а голяма част от семействата изпитват финансови затруднения.

В програмата на парламента е и първо четене на промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се преизчисляват пенсиите. Вносителите отново са Корнелия Нинова и група народни представители.

В дневния ред на депутатите за днес са избор на член на СЕМ от квотата на Народното събрание и отчет за дейността на Българската телеграфна агенция.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...