Манолова атакува в съда ограниченията на дивото къмпингуване - 24novini.bg

Манолова атакува в съда ограниченията на дивото къмпингуване

Мая Манолова сезира Конституционния съд за ограниченията за дивото къмпингуване Мая Манолова сезира Конституционния съд за ограниченията за дивото къмпингуване
16.07.2019 | 17:10
(0 гласа)

Днес Законът за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) бе обнародвани веднага след това омбудсманът Мая Манолова е внесла конституционна жалба срещу промените в в него, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Според текстовете разполагането на палатки, кемпери и каравани ще може да се осъществява само на определени места,

извън територията на плажовете, дюните и къмпингите.

Припомняме, че Манолова по-рано прие представители на свободно къмпингуващите и след срещата си с тях е обявила, че ако промените минат и бъдат обнародвани, ще сезира Конституционния съд. Те няколко дни протестираха пред президентството и след това се срещнаха с нея.

В жалбата си Мая Манолова е поискала да се установи противоконституционност

на разпоредбите от ЗУЧК, защото са в противоречие с принципите на демократичната и правова държава, задълженията за опазване и възпроизводство на околната среда и за разумно използване на природните богатства и ресурси, за уреждане на режима на земята със закон и правото на гражданите на здравословна и благоприятна околна среда.

Поради вътрешна противоречивост на законовия акт за обема на защита на пясъчните дюни Манолова оспорва и алинея 2 на чл. 17а от ЗУЧК.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...