Волен Сидеров: Отстраняването ми е правно нищожно. Оставам председател на ПГ (видео) - 24novini.bg

Волен Сидеров: Отстраняването ми е правно нищожно. Оставам председател на ПГ (видео)

Волен Сидеров е категоричен, че остава председател на ПГ на Обединени патриоти. 24новини
11.07.2019 | 13:00
(0 гласа)

Внесохме до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева писмо, с което обясняваме нищожността на решението на НФСБ и ВМРО да бъда отстранен от позицията председател на ПГ на Обединени патриоти. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров на пресконференция в парламента, след като внесе писмото си до Караянчева.

По думите на зам.-председателя на Народното събрание Явор Нотев съобщението, че Сидеров е отстранен от ръководството на парламентарната група и е заменен с Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВРМО, е негодно да породи правни последици, тъй като нарушава Коалиционното споразумение на Обединени патриоти, Правилника за работа на парламентарната група, както и Правилника за работа на Народното събрание.

„Това решение на ВМРО и НФСБ нарушава три правилника, с което то е нелегитимно от правна гледна точка. Аз оставам председател на ПГ на Обединени патриоти“,

категоричен е Волен Сидеров.

„Очаквам госпожа Караянчева и правния отдел в парламента да разгледат бързо писмото ми, с което ясно давам аргументи защо прочетеното вчера в пленарна зала съобщение е правно нищожно“,

заяви той.

Лидерът на „Атака“ допълни, че  е

поканил лидерите на НФСБ и ВМРО утре от 15 часа на среща в зала 204 на Народното събрание,

като точката в програмата на срещата ще бъде само една - разглеждане на нелегитимното решение от вторник на част от колегите от парламентарната група.

Сидеров поиска и събиране на коалиционен съвет на голямата коалиция, която е между ГЕРБ и Обединени патриоти.

От „Атака“ смятат, че с това решение на коалиционните партньори се заличава партията от коалицията. Според Сидеров

„ГЕРБ трябва да се произнесе дали ще приеме заличаването на „Атака“ от коалицията“.

„Тук не става дума за емоции, а за нормативи“, категоричен е Сидеров и допълни, че е разговарял с премиера Бойко Борисов.

 „Най-късно утре ще се срещна с Борисов. Държа на голям коалиционен съвет, за да чуем позицията на ГЕРБ дали ще работи с НФСБ, ВМРО и „Атака“ или ще приеме заличаването на „Атака“, заяви патриотът.

Според него причината за отстраняването му не са на ниво отношения между лидерите в Малката коалиция, а са в по-голям геополитически план, като подчерта, че е възможно да е следствие от това, че „Атака“ не подкрепя купуването на Ф-16.

„Вчера Министерският съвет реши да се закупят новите изтребители и това сега ще влезе в зала за гласуване, а „Атака“ категорично заяви, че е против тази сделка. Вероятно, някой е решил да ме отстрани, за да не преча“,

изрази предположението си Сидеров.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...