Ноев: Едноличната власт на Борисов уязвява държавата - 24novini.bg

Ноев: Едноличната власт на Борисов уязвява държавата

Ноев: Едноличната власт на Борисов уязвява държавата снимка: кадър бТВ
10.07.2019 | 22:30
(0 гласа)

Едноличният режим на Борисов влиза в своето противоречие, колкото и да е добър Бойко Борисов – а той е добър човек, персонализацията на управлението на държавата влиза в противоречие с изискванията на съвременните демократични държави. 

Това коментира бившият министър на отбраната Бойко Ноев пред бТВ като изтъчкна, че тази еднолична власт уязвява държавата и я правилесна мишена за външно влияние.

Институционалността запада, механизмите за контрол върху институциите ги няма. Това означава, че хора, групи от хора и други държави биха могли да се възползват от тези слабости, които това еднолично управление поражда, за да уязвят българската държава,

заяви Ноев.

Като пример за чуждо влияние той посочи Русия и даде примери с казуса около ремонта на СУ-25, с който имаме договор с Беларус, а изведнъж Караянчева решава да кани пак Русия, отравянето с Новичок. А според думите му има хора, които си мислят, че ако не правим конкретни неща за Русия няма да има АЕЦ „Белене“ или „Турски поток“.

 

Аз не виждам намеса на Русия, виждам Русия, която гони своите интереси и една българска държава, чиито държавници не стават за 5 пари – с една отслабена държавност, с едни разбити служби, с едни проникнати служби, коментира бившият силов министър.

Той определи решението за закупуване на американските изтребители Ф-16 като „скъсване на пъпната връв с миналото“.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...