Искрен Веселинов: Отстранихме Сидеров без представители от "Атака" (видео) - 24novini.bg

Искрен Веселинов: Отстранихме Сидеров без представители от "Атака" (видео)

Искрен Веселинов и Валентин Касабов смятат, че коалицията е стабилна и без Сидеров. 24новини
10.07.2019 | 11:55
(0 гласа)

По време на коалиционното заседанието вчера, на което представители на НФСБ и ВМРО са приели отстраняването на лидерът на "Атака" Волен Сидеров от поста председател на ПГ на Обединени патриоти, не са присъствали представители от "Атака". Това обясни пред журналисти в Народното събрание заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. 

 

 

Той обясни, че

вчера е било редовно коалиционно заседание на Обединени патриоти, но колегите им от "Атака" винаги бламирали тези заседания, като не идвали на тях.

Така, ВМРО и НФСБ приели Волен Сидеров да не е председател на групата. 

"Вчера обсъдихме, че от месеци наред парламентарната група няма реален организационен живот. С цел поправяне на това ние решихме да променим ръководството на групата. Нищо извънредно, нищо драматично",

категоричен е Веселинов.

Той смята, че Волен Сидеров е уведомен за премахването си на база съобщението в пленарна зала, с което председателят на Народното събрание Цвета Караянчева побяви рокадите в ръководството на Патриотите.

"От „Атака“ систематично бламират заседанията на групата, така че нямаше представители",

заяви Искрен Веселинов. 

Той допълни, че цялата парламентарна група е бламирана от пасивното ръководство и смята, че с промяната на председателя, ще се отчете подобрение в групата. 

Според колегата му  от НФСБ Валентин Касабов малката коалиция е стабилна.

"Ако не се случи нещо друго, коалицията е стабилна.

Не виждаме никаква реакция от Волен Сидеров. Вчера си беше редовно заседание, както всеки вторник.  Няма нищо странно и нищо лошо, че се сменя ръкководството",

допълни Касабов Веселинов.

Председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи в пленарната зала днес, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". На негово място ще са съпредседателите Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...