Борисов: Сърбите ги е яд затова Ивица реагира така - 24novini.bg

Борисов: Сърбите ги е яд затова Ивица реагира така

Борисов: Сърбите ги е яд затова Ивица реагира така снимка: Булфото
07.07.2019 | 17:33
(0 гласа)

Заради всичко това, което направихме по време на нашето председателство, попаднахме във фокуса. Ние избрахме най-трудната задача – Балканите, място на конфликти и войни. За първи път променихме осите на влияние на Балканите, коментира пред Националното събрание на ГЕРБ премиера Бойко Борисов. 

 

Оста винаги е била Атина – Белград, никога България не е участвала в процесите на Балканите, затова така остро реагира моят приятел Ивица. Малко ги е яд, обясни министър-председателя по повод скандала със Сърбия заради негово изказване по време на пресконференция на Берлински процес.

 

На балканите завистта винаги е била изразено качество. Но ние ще продължим да помагаме на нашите приятели сърби,

добави той.

Борисов посочи, че никой не си е представял, че съпредседателство може да е България и Северна Македония и затова Сърбия и Гърция, които до момента са били водещи на Балканите „ревнуват“.

 

Не дадох да реагираме силно, защото разбирам сърбите колко ги боли за Косово, трудно им е, но в същото време, ако не се разберат, няма перспектива за региона, не само за тях. Колкото и да е болезнено там трябва да се вземе решение, заяви Борисов по повод привикването на сръбския посланик от МВнРна сръбския посланик от МВнР.

Сега ще имаме като второ мини-председателство, каза той, визирайки съпредседателството на Берлинския процес.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...