Скандал! Кмет и министър уговарят ремонт на път срещу гласуване за ГЕРБ - 24novini.bg

Скандал! Кмет и министър уговарят ремонт на път срещу гласуване за ГЕРБ

Скандални смс-и между кмета на Септември и министър Петя Аврамова Скандални смс-и между кмета на Септември и министър Петя Аврамова
06.07.2019 | 14:35
(2 гласа)

Вчера в град Ветрен беше обявено бедствено положение. След пороен дъжд пътят беше отнесен, а активирало се свлачище заплашва къщите на ул. „14“. 

 

На фона на бедственото положение във фейсбук страницата „Локомотив Септември“ бяха публикувани снимки от телефона на кмета на община Септември Марин Рачев на кореспонденцията му с регионалния министър Петя Аврамова, съобщи местният сайт pz.24info.

 

Двамата разрешават с смс-си продължаването на ремонта на главния път в град Ветрен. Кореспонденцията започва на 14 февруари 2019 година като Рачев предлага, в случай, че не може да се поеме ремонтът от държавата, да го извърши той, без да е ясно чрез фирмите си или с общинска пара. Отговорът на министър Аврамова е недвусмислен: „Наредила съм на Терзийски спешно да ви дадат разрешение. Съжалявам за забавата на АПИ по въпроса.“

sms septemvri

На 10 май кметът Рачев напомня за казуса и пише, че отговор няма. На 29 май все още разрешение няма, което очевидно е разгневило кмета, тъй като местните избори чукат на вратата.

Той пише на министър Аврамова, че

„хората от град Ветрен си изпълниха ангажимента на изборите, а от Вас още чакаме разрешение да свършим за сметка на община Вашата работа относно асфалтирането на главната улица в града им“.

Той напомня, че ангажиментът е поет преди два месеца. А очевидното задължение на жителите на Ветрен е било да гласуват за партията на Аврамова – ГЕРБ.

За ГЕРБ в града има 172 гласа, сочат данните на ЦИК.

 

На 5 юли (вчера) Марин Рачев информира МРРБ със смс, че обявява бедствено положение с кратката бележка: „Докато се накумите за пътя, бурята го отнесе. Обявявам бедствено положение!“ и изпраща снимки от последиците от дъжда, които са същите като публикуваните в страницата на „Локомотив Септември“.

sms septemvri2

Тази кореспонденция потвърждава нещо, което хората си говорят тихо – кметовете от управляващата партия имат приоритет пред останалите, а желанията им се изпълняват след като „си платят“ с гласове на изборите.

Днес кметът на Септември Марин Рачев, на град Ветрен Радослав Лютаков и председателят на ОбС Кирил Тодорин, отправиха призив към премиера Борисов да посети бедстващия град, но преди това на пита Петя Аврамова защо е бездействала по казуса.

От написаното днес става ясно, че Рачев е поел личен ангажимент за асфалтирането на главния път при избирането си през 2015 година. Няколко месеца преди новите избори кметът започва кореспонденцията с Петя Аврамова, която сам опубличи, за да покаже, че не той е проблемът за неслучващия се ремонт.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...