Дариткова: Дебатът за субсидиите не е затворен - 24novini.bg

Дариткова: Дебатът за субсидиите не е затворен

06.07.2019 | 09:31
(0 гласа)

Субсидията не е основното, което държи партиите живи. Политическите партии би следвало да чуват гласа на хората, ние се позовахме на референдума с предложението за 1 лев субсидия.

 

Така шефът на Парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира пред бТВ приетите тази седмица промени за намаляване на партийната субсидия.

 

Трябва да се следи настроението на обществото към партиите, а евроизборите показаха, че хората нямат доверие. Никой не изложи конкретно какво означава нормален живот за една партия, а очаквахме партиите да го направят, коментира Дариткова.

Дебатът може да продължи, така или иначе субсидията се определя в Закона за държавния бюджет и дискусията не е приключена,

заяви тя.

Припомняме, че вчера вицепрезидентът Илияна Йотова изрази мнение, че субсидиите може да бъдат намалени само до края на годината, а с приемането на новия бюджет отново да се увеличат. 

Именно в тази посока клони и коментарът на Дариткова. 

Дариткова коментира, че след намаляванетона субсидията ГЕРБ ще увеличи членския внос, който в момента е 2 лева, тъй като с по-малка субсидия, ще трябва да се разчита повече на средствата от членовете на партията.

 

Финансирането от бизнеса няма да е свързано с опредлени услуги. Тази възможност за финансиране от юридически лица, ще доведе до повече прозрачност, смята Дариткова.

Дали партиите ще са слуги на бизнеса зависи от техния морал, каза още тя и отрече думите на Валери Симеонов, че управляващите партии изнудват бизнеса.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...