Отпадна гласуването на тол таксите - 24novini.bg

Отпадна гласуването на тол таксите

Депутатите ще гласуват за концесиите и ще изслушат здравния министър, но няма да гласуват тол таксите. Депутатите ще гласуват за концесиите и ще изслушат здравния министър, но няма да гласуват тол таксите. Архив
05.07.2019 | 09:45
(0 гласа)

По предложение на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева програмата за дневния ред на пленарното заседание днес беше разместена и отпадна първо гласуване на промените в Закона за пътищата, с които да се отложи въвеждането на тол таксите до 2020 година.

 

 

Първа точка за днес ще бъде първо четене на промени в Закона за концесиите,

с които се предвижда процедурата за

отдаване на плажовете на концесия да се урежда от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, а не от Закона за концесиите.

Вносител на законопроекта е Министерския съвет. В мотивите към промените вносителят пише, че

с новите текстове ще се улесни процедурата за отдаване на плажовете на концесия.

Концесиите, които са на стойност под 5 548 000 евро следва да се отдават при по-улеснена процедура, за да са ориентирани към бизнеса.

Народните представители ще продължат с изслушването здравния министър Кирил Ананиев за системата на здравеопазването в Северозападна България. 

Изслушването на Ананиев ще бъде слято с петъчния парламентарен контрол, на който той трябва да отговори на пет въпрса. Последният от тях е относно закриване на отделения в Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" във Видин.

По време на парламентарния контрол на въпроси от народните представители ще отговарят вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на земеделието Десислава Танева и министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...