Цветанов и Цачева са невинни за "Апартаментгейт", установи проверка - 24novini.bg

Цветанов и Цачева са невинни за "Апартаментгейт", установи проверка

Цветан Цветанов е невинен, установи проверката на КПКОНПИ Цветан Цветанов е невинен, установи проверката на КПКОНПИ
24.06.2019 | 11:41
(0 гласа)

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ не е установила нарушения при проверките на апартаментите на властта, заради които бяха подадени поредица от оставки. Скандалът стана известен публично като "Апартаментгейт" и в него подадоха оставки 7 души за 24 дни. Сега обаче се оказа, че те са били невинни, а премиерът Борисов напразно е отстранил от постовете въпросните висши служители и може да ги върне.

 

При покупката на имотите си не са направили нарушения вече бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов,

министърът на туризма Николина Ангелкова, бившият зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, ексминистърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на комисията по култура и медии в НС Вежди Рашидов и шефът на ВКС Лозан Панов, съобщи БТА.

Представители на управляващите бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, относно имоти, купени на по-ниски цени от пазарните.

КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу депутатите Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков.

Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председтел на общински съвет в Бургас.

За апартамента на Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него, в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г.,

ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване Панов, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация при подадена декларация във връзка с имот и средствата свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...