ДПС: Да се свали закона за субсидиите за месец за обсъждане - 24novini.bg

ДПС: Да се свали закона за субсидиите за месец за обсъждане

23.06.2019 | 14:33
(0 гласа)

Приоритет на ДПС е запазването на публичното финансиране на партиите и субсидия от 11 лева, стана ясно от думите на депутата Йордан Цонев пред БНР. 

 

Той изрази недоволство, че партията му е била обвинявана, когато е защитавала запазването на 11 лева субсидия, кактои когато е приела предложението на ГЕРБ за 1 лев партийна субсидия на глас, но е предложила да има възможност за финансиране от юридически лица.

 

Той коментира, че ДПС няма концепция как точно да се осъществява финансирането от икономически субекти. А според него отговорът трябвало да дойде от тези, които предлагат заличаване на публичното финансиране.

 

Ако обществото държи на субсидия от 1 лв. за глас, трябва да се изработи концепция как политическите партии да се предпазват от икономически зависимости,

категоричен е Цонев.

Той, обаче, посочи, че това няма как да стане за дни и е по-добре законът да бъде свален за един месец, в който да се проведат консултации и да се намери подходящият вариант.

Припомняме, че законопроектът за субсидиите трябваше да бъде разгледан от депутатите на второ четене в петък, но отпадна от дневния ред с оправданието за неготов доклад. Във вторник коалицията ще се събере на Съвет, за да бъде обсъдено предложението след като малките партньори се усъмниха в намеренията на ГЕРБ. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...