"Атака" искат Анекс с Македония, за да не присвояват история (видео) - 24novini.bg

"Атака" искат Анекс с Македония, за да не присвояват история (видео)

Волен Сидеров представи в Народното събрание проект за Анекс към Договора с Македония, за да не присвояват от българската история. новини / Боян Иванов
Боян Иванов 19.06.2019 | 19:29
(0 гласа)

Председателят на партия  „Атака“ Волен Сидеров обяви, че ще внесе предложение, с което Народното събрание да възложи на министър-председателя Бойко Борисов да изготви Анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Северна Македония. Това стана ясно на пресконференция в Народното събрание, където беше представен законопроектът.

 

 

Целта на анекса, който искат от „Атака“, е

да не се спекулира с исторически факти и личности, както и да не се правят опити за обсебване и присвояване на части от историята.

Договорът, подписан между Бойко Борисов и македонския му колега Зоран Заев на 18 януари 2018 г, позволява промени по всяко време.

За всякакви промени е необходимо да бъдат направени предложения по дипломатически път.

Тоест, да се инициират преговори между външните министерства на Република Северна Македония и България.

Възможно е договорът да бъде прекратен едностранно от България, ако Скопие не се съгласи да приеме промени в споразумението,

като контрактът прекратява действието си десет година след подаденото уведомление.

Сидеров коментира и предложението на ДПС партийната субсидия да бъде нула лева и да се въведе Американски модел на финансиране. Според патриота „едно телевизионно шоу наложи този популизъм и сега всеки се надпреварва да предложи пръв по-ниска субсидия“.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...