Радев и Орбан на едно мнение за миграционния натиск - 24novini.bg

Радев и Орбан на едно мнение за миграционния натиск

Президентът Радев се срещна с унгарския премиер Виктор Орбан Президентът Радев се срещна с унгарския премиер Виктор Орбан снимка: Пресцентър Президентство
14.06.2019 | 21:28
(0 гласа)

 Президентът Румен Радев се срещна с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан се срещнаха в Бъдапеща. 

 

Държавният глава на България е на двудневно посещение, което включва още среща с българската общност, президента Янош Адер и с председателя на парламента Ласло Кьовер.

 

Радев и Орбан са категорични, че Европейският съюз трябва да има кризисен план при внезапен миграционен натиск по външните граници,

става ясно от съобщението на пресцентъра на президента.

Орбан стана известен като лошото момче на Европа заради отказа си да се съобрази с общоевропейското решение за приемане на мигранти. А Европейската народна партия беше на път да изключи партията му, заради вътрешната му политика и антиевропейски изказвания.

Радев и Орбан са обсъдили енергийната диверсификация и по-голямата сигурност в доставките на енергийни ресурси. 

А Радев се е изказал положително за политиката на Орбан за социални и данъчни облекчения за семействата и подкрепата за младите хора.

 

По-рано днес при срещата с представители на българската общност в Унгария Радев е благодарил на българското самоуправление и Дружеството на българите в Унгария, които запазват родния дух и култура и издигат авторитета на България.

След срещата с президента на Унгария Янош Адер стана ясно, че двамата са били единодушни, че са необходими политическа воля и финансов ангажимент в рамките на ЕС за подобряването на транспортната и енергийна свързаност в Централна и Югоизточна Европа като най-ефективна мярка за преодоляване на дисбалансите в развитието на отделните държави-членки.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...