НС гласува за хавлиите и чадърите на дюните - 24novini.bg

НС гласува за хавлиите и чадърите на дюните

Днес депутатите ще гласуват за палатките и хавлиите на дюните. Днес депутатите ще гласуват за палатките и хавлиите на дюните. Архив
13.06.2019 | 08:30
(0 гласа)

В програмата на Народното събрание за днес е второ четене на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Законопрокетът е внесен от Министерския съвет и регламентира забраните за поставяне на плажни принадлежности, каравани и превозни средства върху дюните. Заради измененията вчера в София се проведе протест.

Според измененията в Закона е

забранено поставянето на хавлиени кърпи, чадъри, палатки и други плажни принадлежности в зоните, които са обозначени като дюни.

В тези зони са

забранени преминаването и престоя на автомобили, кемпери и други превозни средства. Забраната важи и за ремаркетата и полуремаркетата.

Законопроектът регламентира и глобите и санкциите, които ще се налагат на нарушителите. 

Те започват от 2000 лв. и стигат до 10 000 лв. при първо нарушение. При второ нарушение глобата започва от 4000 лв. и стига до 12 000 лв. 

Припомняме, че вчера в София се проведе протестно шествие от 30 кемпера. Една от причините за демонстрацията са законовите промени, с които се забранява къмпингуването извън определените места.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...